Geitenkaas Quiche

PPS

In het boekje ‘Zomers genieten’ van Carola van Bemmelen kwam ik dit recept tegen dat mij gelijk aansprak. Het is een quiche van geitenkaas met een bodem van kikkererwtenmeel. Ik heb het recept een heel klein beetje aangepast, maar wil het graag met je delen.

Overigens kan ik het boekje sowieso echt aanraden want het staat echt bomvol lekkere, gezonde recepten die ook echt makkelijk te maken zijn.

De foto is wat crappy omdat het inmiddels donker was (en ik de rest van de quiche ingevroren heb), een betere zal vast nog wel volgen…maar ach…het gaat om de smaak toch 😉 dus ik heb snel een foto gemaakt.

Ik heb deze quiche gemaakt in een quichevorm van 24cm. Het is handig wanneer je een vorm neemt waar de bodem los van is. Zo wip je de quiche er later heel gemakkelijk uit.

Ingrediënten:

  • 250 gram kikkererwtenmeel
  • 125 gram koude roomboter
  • 5 eieren
  • snufje zout
  • een beetje koud water
  • 300 gram geraspte geitenkaas
  • 1 handje gehakte bieslook
  • 1 handje gehakte dille
  • 1 handje verse tijm gerist van ongeveer 4 takjes
  • 1 tomaat

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C

Doe de kikkererwtenmeel in een kom. Snijd de koude roomboter in kleine blokjes en doe deze daarbij samen met het ei, een klein beetje water (liever beginnen met te weinig dan te veel), en een snufje zout. Meng dit tot een mooi deeg dat niet meer aan je handen plakt. Doe het deeg in de bakvorm en druk goed aan.  Ik heb de bakvorm niet in hoeven vetten.

Heb je een deegroller bij de hand? Leg het deeg tussen 2 stukken bakpapier en rol uit. Haal 1 laag bakpapier los en leg de bakvorm er heel zachtjes op zijn kop boven op. Draai het boeltje nu om en het deeg zakt vanzelf in je bakvorm. Druk het nog even voorzichtig aan en snij de uitstekende randjes er af.

Zet de bakvorm in de koelkast en begin met het maken van de vulling door de eieren lichtjes los te kloppen,  voeg de kruiden toe met een beetje peper en zout naar smaak en roer op het laatst de geraspte geitenkaas er goed doorheen.

Haal de bakvorm uit de koelkast en schep de vulling erin.  Dit lijkt een berg maar zakt in de oven nog best wat in.  Snijd de tomaat in plakjes en leg deze op de quiche.

Bak de quiche in ongeveer 30 minuten goudbruin in de oven.

Lekker als lunch of bijvoorbeeld bij een soepje.

GKQ1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s