Spring rolls

SR3

Ik hoor je denken….Springrolls? Wat zijn dat? Springrolls zijn rijstvellen die je weekt in water en dan vult met rauwe groenten en eventueel met vlees of vis. Eigenlijk is het de rauwe variant van de loempia en een stuk gezonder ook kan ik je vertellen.

Hoe vaak ik deze springrolls op de foto zet, mooier worden ze niet. Ik krijg ze nooit mooi opgerold zodat ze er als een sigaar of loempia uitziet….maar dat maakt de smaak niet minder!

Springrolls kun je geheel naar smaak vullen en dus lekker veel mee variëren. Ik geef nu het recept voor mijn favoriet.

Ingrediënten voor 6 stuks:

  • 6 rijstvellen (deze kun je bij de toko kopen en sommige supermarkten)
  • 1 mango
  • 1 stuk gerookte kipfilet
  • 1 rode punt paprika
  • 3  lente ui (het loof)
  • een handje tauge
  • een handje rucola
  • 3 wortels
  • 1 kwart komkommer

Bereiding:

Snijd de groenten en de kip in dunne reepjes. Het loof van de lente ui kun je halveren.

Vul een diep bord of koekenpan met warm water en leg er een rijstvel in zodat deze weekt. Haal deze (na een paar seconden al) uit het water en leg het vel op een gladde ondergrond. Als je een rolmatje hebt (om sushi te bereiden) gebruik deze dan! Leg in het midden van het vel een beetje van alle groenten en kip. Laat aan beide kanten minimaal ongeveer 5cm onbedekt en vouw deze kanten over de groenten. Rol het vel eromheen.

Doe dit ook met de andere rijstvellen.

Serveer de springrolls met een beetje Coconut secret, soja saus of met chili saus.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s