Appel-noten crumble

AC2

Als ontbijt, dessert of gewoon heerlijk als comfort food om te eten. Deze appel-noten crumble is echt de moeite waard om eens te maken, zeker nu het weer kouder en herfstachtig is buiten. Het originele recept komt van Focus on Foodies, mijn recept is hier iets op aangepast.

Ik verwijs regelmatig naar de blog van Lianne, zij maakt dan ook echt hele lekkere en gezonde gerechten, welke ik zelf vaak dan weer aanpas naar mijn eigen ideeën en smaak.

Vaak maak ik direct een dubbele portie van de crumble en neem ik een portie mee naar het werk om koud te eten ook dan smaakt het prima!

Ik gebruik een ovenschaaltje van +/-15x22cm

Ingrediënten:

  • 2 appels fris-zuur (Ik kies zelf altijd de Granny-Smith)
  • 125 gram gemengde noten (amandel/hazelnoot/walnoot/paranoot etc)
  • 1 flinke hand rozijnen
  • 2 tl koekkruiden (of kaneel)
  • 60 gram amandelmeel
  • 40 gram havervlokken
  • 15 gram rijstmeel
  • 50 gram kokosolie (gesmolten)
  • 2 tl vanille extract of 1 tl vanillepoeder
  • 2 tl citroensap
  • 2 el honing/maple syrup of kokosnectar
  • snufje zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden

Schil en snijd de appel in kleine blokjes en besprenkel deze met het citroensap om verkleuren tegen te gaan. Voeg 1 tl koekkruiden toe met de rozijnen, noten, vanille en de honing en meng alles goed door.

Meng in een andere de amandelmeel, havermout, rijstmeel, 1 tl koekkruiden en een snufje zout en meng alles goed door. Voeg de gesmolten kokosolie toe en meng kort door zodat het korrelig blijft.

Doe het appel-notenmengsel in een vuurbestendige schaal en doe daar de crumble over.

Bak het in de oven ongeveer 25 minuten tot de bovenkant mooi goud/bruin is. Laat even afkoelen voordat je het gaat eten.

Lekker met een lepel kokosslagroom!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s