Courgettepasta….pastalicious

CP1

Al een tijdje stond dit gerecht op mijn verlanglijstje om te maken. Nu had ik nog een courgette liggen en bedacht mij geen moment om dit te maken.

Courgettes vind ik niet bijzonder, toch eet ik ze regelmatig, ze zijn namelijk gezond. Courgettes zijn licht verteerbaar, zitten vol vezels en mineralen. Daarbij zijn ze vanwege het gebrek aan uitgesproken smaak makkelijk in veel gerechten te verwerken.  Zo ook als vervanger voor pasta. Want zeg nu zelf…hoeveel smaak zit er nu aan een gewone simpele pasta? De saus en kruiden zorgen voor de smaak.

Daarom ben ik een beetje gaan proberen en het was de eerste keer eigenlijk al heel erg lekker. Daarbij is het heel simpel om te maken en snel klaar!

Het recept is voor 1 persoon. Makkelijk te verdubbelen dus wanneer je voor meer personen kookt.

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 2 kleine of 1 grote teen knoflook
  • 1 kipfilet
  • 2 handjes gemengde pitten (zonnebloem, pompoen, pijnboom)
  • 2 tl pesto
  • 1 el geraspte parmezaanse kaas (of harde geitenkaas)
  • 1/2 tl (gerookte) paprikapoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1 tl kokosolie
  •  Peper en zout

Bereiding:

Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Meng de droge kruiden met elkaar en wrijf de kip hier mee in en zet apart. Snijd pasta slierten van de courgette. Dit kan met een speciale snijder, als je deze nu niet hebt kun je ook brede slierten maken door een dunschiller te gebruiken. Snijd dan eerst de courgette door midden en schil dan lange slierten aan de smalle kant.

CP2  CP3

Verhit een pan met de olie en bak de kip hier kort in.  Haal uit de pan en zet even weg (als je dit niet doet wordt het snel te droog) pers de knoflook uit en bak deze in dezelfde pan. Voeg na ongeveer een minuutje de courgette toe en bak dit ongeveer 1 á 2 minuten mee.

Zet het vuur lager. Voeg de kip toe en doe de pesto erbij. Roer alles goed door.

Serveer in een diep bord met de pitten en de geraspte kaas.

Plaats een reactie