Rucola salade met vijg enzo

 RV2

Salades zijn echt mijn ding. Of het nu als lunch is of als maaltijdsalade, het maakt niets uit. Het mooie aan een salade is dat er zo veel mogelijkheden en variaties zijn. Een salade hoeft gewoon nooit hetzelfde te zijn.

Meestal kijk ik wat ik in huis heb en ga aan de hand daarvan kijken wat voor salade ik kan maken. Ditzelfde heb ik ook met de dressing. Er zijn salades die geen dressing nodig hebben, maar meestal vind ik het toch wel lekker om er iets overheen te doen. En eerlijk waar…..een dressing hoeft echt niet ongezond te zijn…..behalve als je deze kant en klaar uit de supermarkt haalt.

Zo ben ik gisteren de hele middag met een vriendin bezig geweest met food preppen, gewoon dingetjes vooraf klaar maken die ik in kan vriezen of langer goed blijven in de koelkast en bij een dag dat ik niet weet wat ik wil eten gewoon wat uit de koelkast of vriezer kan pakken en mee naar het werk kan nemen. Met salades is dit niet echt mogelijk…maar eitjes kun je bijvoorbeeld vooraf koken en een paar dagen goedhouden in de koelkast. Net als het vooraf snijden van kip of kaas. Als je hier een vast moment voor pakt (ik doe dit bijvoorbeeld zo veel mogelijk op zondag) dan is het uiteindelijke werk zo gepiept. En zeg nou zelf….hoeveel werk/tijd moet er in het klaar maken van een salade zitten? Meestal maak ik deze ’s ochtends voor ik naar het werk ga en geloof mij…..ik ben niet veel waard ’s ochtends om 6:00uur.

Deze salade heb ik ook gewoon ’s morgens vroeg gemaakt, maar als je nu een saladebakje hebt met aparte vakjes enzo, dan is deze ook goed ’s avonds voor te bereiden. Als je nu een handig saladebakje hebt dan adviseer ik de geitenkaas, kipfilet en dressing apart te bewaren en op het moment van eten toe te voegen. Heb je dit niet en wil je toch de salade op je werk eten? Neem dan meerdere kleine bakjes mee.

Deze salade is voor 1 persoon.

Ingrediënten:

  • 50 gram rucola
  • 2 verse vijgen
  • 1/3 stukje gerookte kipfilet (of zelf een kipfilet grillen en af laten koelen)
  • +/- 30 gram geitenkaas
  • handje zonnebloem/pompoenpitten
  • 1 el olijfolie
  • citroensap van een halve citroen
  • +/- 2cm gember

Bereiding:

Doe in een klein kommetje, de olijfolie met de citroensap. Pers de gember uit in een knoflookpers en voeg deze aan de dressing toe. Roer dit goed door en zet apart.

Doe in een kom de rucola. Snijd de vijgen (met schil) in partjes en vervolgens in blokjes en leg deze op de rucola. Snijd de kipfilet in kleine blokjes of reepjes en doe deze ook bij de salade. Snijd de geitenkaas in kleine blokjes en voeg deze ook toe aan de salade. Tot slot doe je een handje van de zonnebloem/pompoen pitten in de salade en schenk je de dressing over de salade.

RV

RV4             RV1                                        

Een gedachte over “Rucola salade met vijg enzo

Plaats een reactie